среда, 28 сентября 2016 г.

Для читання не існує перешкод


Читання – це найвище мистецтво і оволодівати ним треба все життя. Читаючи, людина залишається з книгою наодинці. Йде особливий внутрішній діалог між книгою і людиною, діалог, який потребує праці розуму і серця, який дає людині незабутні  враження і знання. Чи ви з цим не погодитесь? Насправді є над чим подумати!
Напередодні Всеукраїнського дня бібліотек бібліотека-філіал для юнацтва зібрала найцікавіші фотографії, що демонструють процес читання цікавої книги або журналу. «Читай усюди!» - саме під такою назвою ми створили фоторепортаж , в якому взяли участь члени підліткового клубу «Диво», що працює на базі бібліотеки.   Діти продемонстрували яскраві моменти читання в різних місцях і позитивні емоції від самого процесу читання. Кожний образ демонструє почуття, з яким людина здатна перебувати у неймовірному книжковому світі, це саме ті емоції, що переживає людина в момент читання.
Хочеться додати, що діти із захопленням та натхненням працювали над створенням незабутніх книжкових образів. Нагадуємо, що кілька з цих світлин були продемонстровані у прямому ефірі програми «Сніданок з 1+1» в рамках флешмобу до 23 Міжнародного книжкового «Форуму видавців у Львові».  І це можна вважати нашою маленькою успішною історією. 
P. S. На світлинах ви побачите не лише дітей)))
У жовтні 2013 року відомий британський письменник Ніл Ґейман  прочитав лекцію «Читання та обов’язок» для «Читацького агентства» , в якій визначив найважливіші принципи читання. «…Найпростіший спосіб пересвідчитися, що ми виховуємо грамотних дітей, – навчити їх читати, показати їм, що читання – це діяльність, яка приносить задоволення. Найпростіше, що ви можете зробити, – знайти книжки, які сподобаються дітям, дати їм доступ до таких книжок і дозволити їх читати.» - зазначив він. Важко сперечатись із майстром слова, адже його принцип є принципом роботи всіх бібліотек світу. 

Комментариев нет:

Отправить комментарий