вторник, 12 апреля 2016 г.

Краєзнавчий лекторій « Космічний Миколаїв»


Сьогодні, 12 квітня, у Всесвітній день авіації і космонавтики (Міжнародний день польоту людини в космос), люди згадують славетний орбітальний обліт Землі громадянином СРСР майором Юрієм Олексійовичем  Гагаріним на космічному кораблі «Восток». Це був перший у світі політ людини у космос, чим і відкрив епоху пілотованих космічних польотів. До речі, сам політ тривав всього 108 хвилин.  Яскраві успіхи космонавтики - закономірний результат самовідданої праці багатьох тисяч людей, десятків трудових колективів, які роблять все від них залежне в ім’я прогресу космічної галузі.
Тому, за рішенням Міжнародної авіаційної федерації (ФАЇ) 12 квітня відзначається як «Всесвітній день авіації та космонавтики». А в Україні цей День має назву «День працівників ракетно-космічної галузі України» і закріплений Указом Президента України від 13 березня 1997 року. 
І саме в цей день ми організували приємну зустріч для старшокласників санаторної школи-інтернату № 4 з відомим у Миколаєві краєзнавцем, членом історико-краєзнавчої спілки «Золота лодія», ради Пушкінського клубу, автором численних книг та статей, екскурсоводом Світланою Василівною Бойчук. Спільно зі знавцем історії нашого міста ми розповіли учням про вклад у розвиток космонавтики Миколаєва, про відому усім Миколаївську астрономічну обсерваторію та дослідження на її базі, про планету названу на честь нашого рідного міста і ще багато чого цікавого. Звичайно, завжди приємно дізнаватись щось більше, ніж відомо іншим, особливо, якщо це стосується міста, в якому ти народився і виріс.  Цікава розповідь не залишила байдужим старшокласників, які проявили неабияку цікавість до історії нашого міста.

Комментариев нет:

Отправить комментарий