четверг, 23 апреля 2015 г.

 Молодий та неймовірно цікавий

Рік тому до Миколаєва завітав відомий український молодий письменник. У читальному залі Центральної міської бібліотеки ім. М. Л Кропивницького він спілкувався зі своїми читачами. Сьогодні його прізвище асоціюється зі зразковою сучасною українською літературою. Гадаємо вам буде цікаво дізнатися імя того, хто в 27 років встиг відвідати 25 країн світу та при цьому написати твори, які посідають передові місця рейтингів. Знайомтеся, Макс Кідрук… Не менш цікавою за його твори є його біографія.
Макс Кідрук народився 1 квітня 1984 року в м. Рівне. У школі вчився у фізико-математичному класі з посиленим вивченням іноземної мови. У 2001 році вступив на механіко-енергетичний факультет в технічний університет у Рівному (спеціальність - «Теплоенергетика»). На другому курсі самостійно освоїв програмування.  На третьому курсі почав працювати програмістом. Займався розробкою CAD-систем.
У 2005 році переїхав до Києва. Вступив до аспірантури КПІ на теплоенергетичний факультет. У 2007 виграв грант на навчання за кордоном і, покинувши роботу, виїхав до Стокгольма (Швеція). На початку 2008 року вступив на аспірантуру Королівського технологічного інституту (Стокгольм).
Подорожувати почав ще в 2007 році, коли приїхав на навчання в Стокгольм. Майбутній письменник спочатку мандрував по Європі, але вже влітку класичність країн Старого світу набридла, і в 2008 він відправився в тривалу подорож по Мексиці. Це була перша велика подорож Макса за океан. Згодом він відправляється в ще одну подорож, цього разу в Південну Америку і острів Пасхи. Паралельно Кідрук починає займатися письменницькою діяльністю і збирати свої перші літературні нагороди: в 2009 році стає лауреатом конкурсу «Коронація слова», а також отримує диплом «Відкриття року» від книготорговельної мережі «КС». У 2010 році отримує ще одну нагороду - ІІ премію конкурсу «Книга року від журналу« Кореспондент ». У період з 2008 по 2011 рік Макс встиг побувати в 25 країнах.
На початку 2012 Кідрук заявив про завершення роботи над першим українським техно-трилером. Книга під назвою «Бот» вийшла друком 25 вересня 2012 у видавництві «Клуб сімейного дозвілля». Роман стартував на 16-му місці у ТОП-20 мережі книгарень «Є». Після двох тижнів продажів книга піднялась на 2-гу позицію.
У вересні 2013 вийшов технотрилер Максима Кідрука «Твердиня». 13—14 вересня роман було презентовано на 20-му Форумі видавців у Львові, а 17 вересня — у Києві в книгарні «Є». У 2014 році вийшли автобіографічна книга «На Зеландію!» та технотрилер «Жорстоке небо». Також Макс Кідрук був одним із авторів збірки оповідань «Ода до радості».
Макс Кідрук каже, що не любить сумних, трагічних творів, книжок, які пригнічують: «Життя і без того несолодке, а тому мені зовсім не імпонують романи, які намагаються показати його  ще гіршим. Я ріс на книгах Даррелла, Сетона-Томпсона, Твена, Лондона, які змушували посміхатися, надихали мене і давали силу долати всілякі життєві негаразди ».
Ось така він цікава особистість. Але, ми гадаємо, що найкраще можна пізнати письменника, познайомившись з його творчістю! Завітай у бібліотеку-філіал для юнацтва та прихопи з собою перший український техно-трилер «Бот». Насолоджуйтесь читанням разом з нами!

Комментариев нет:

Отправить комментарий