вторник, 29 августа 2017 г.

Читати або слухати?

Привіт усім! Реклама друкованої книги – обов’язковий елемент у роботі сучасних бібліотек, однак, той факт, що сучасні книгозбірні стали більш мультимедійними, дає нам можливість використовувати всі наявні ресурси в бібліотеці. І сьогодні мова піде про його величність - аудіокнигу. Популярність цього продукту на сьогоднішній день викликає суперечки серед любителів друкованої книги. Аудіокниги дійсно пережили етапи злетів та падінь. З  початку 1950-х років продажі повільно зростали, і цей процес відбувався протягом наступних десятиліть. Але на початку 21 століття продажі аудіокниг зросли до 871 мільйонів доларів. Споживачі ж відкрили секрет таких розмовних книг. І ось деякі з них:

1)         Аудіокниги -  великий timesaver, тому що ви можете одночасно слухати і робити безліч інших речей. Під час роботи в будинку або на комп'ютері, поїздок на роботу і з роботи, прогулянок, відпочинку… Цей продукт дає нескінченні можливості. Згідно з недавнім опитуванням в США, людина витрачає на керування автотранспортом в середньому  1 годину і 13 хвилин на день, що означає більше 440 годин на рік для кожного драйвера, або робота повний робочий день 11 тижнів. Це величезна купа часу! Уявіть собі, скільки книжок ви могли б прослухати  і скільки ви можете дізнатися за цей час, просто маючи MP3-плеєр з аудіокнигою під рукою.
2) Якщо ви любите читати, але вам не вистачає на це часу, аудіокниги дають вам можливість "читати" набагато більше книг, ніж ви в іншому випадку могли б це зробити. Аудіокниги є відмінним способом заповнення "мертвих" моментів в нашому житті.
3) Аудіокниги - гарний подарунок для людей старшого віку, адже не в усіх є така чудова можливість насолодитись літературним продуктом. Тож, це корисна знахідка, яку будуть пам'ятати і зможуть насолодитися нею час від часу.
4) Для незрячих людей, інвалідів або людей з вадами зору аудіокниги є нереальним відкриттям. Кожен повинен мати можливість випробувати радість "читання" хорошої книги. У багатьох випадках це єдиний спосіб це зробити. Розмовні книги можуть допомогти цій люди поліпшити її освіту, допомагаючи  розвивати нові хобі та звички, і значно збагатити її життя, як особисте, так і професійне.
5) Можливо, найбільш важливим, корисним і приємним фактором для вибору аудіокниги є стимулювання грамотності у дитини. Діти можуть "слухати" аудіокниги і таким чином підвищувати свій словниковий запас, розвивати пам'ять, грамотність та інтелект. Якщо ви хочете започаткувати в дитині любов до читання, аудіокниги можуть бути відмінним початком.
Пропонуємо вашій увазі новинки зі світу аудіокниг. Колекція таких книг нашої бібліотеки-філіалу поповнилась. Тому чекаємо на вас!


        

Комментариев нет:

Отправить комментарий