вторник, 19 сентября 2017 г.

Привіт усім!
Друзі, запрошуємо вас на книжкові новинки! Наш бібліотечний фонд поповнився класнючими книжками. Хочеться читати все й одразу!   
Євген Положій "5 секунд, 5 днів"
П’ять секунд, п’ять днів, п’ять років, вічність — такий часовий алгоритм нового роману Євгена Положія. Головний герой, який все життя — у Вільних профспілках, на обох Майданах — бореться за справедливість, зрештою, коли починається війна, йде на фронт і там потрапляє в «Іловайський котел». Тяжко поранений, у складі групи з тринадцяти бійців, намагається вижити в безнадійній ситуації. Після піврічного лікування, восьми операцій, емоційно виснажений, він приймає рішення, що вже зробив свою справу і прийшов час відпочити. Але коли старий товариш — народний герой, той, хто разом з ним пліч-о-пліч боровся за правду, тепер силою і страхом створює в рідному місті свою бізнес-імперію, стає очевидним: якщо не борешся зі злом, опиняєшся на темному боці. Тож боротьба триває...
С. Жадан, М. Кідрук, Фоззі, І. Карпа, Ю. Винничук, А. Кокотюха, В. Рафєєнко «ДНК»
Книжка «ДНК» — це історія звичайного українського студента престижного китайського університету, який у не надто віддаленому майбутньому стає піддослідним у науковому експерименті: розшифровка генетичного коду дасть йому змогу особисто пережити найяскравіші моменти з життя предків. Сім історій у книжці — сім спогадів, які дивним чином зберігалися десь у структурі ДНК нащадка протягом 150 років, до далекого 2057-го. Це сім переконливих голосів і науково-фантастичний роман неочікувано перетворюється на правдиву розповідь про батьків і Батьківщину. Нові спогади склалися в приголомшливу, жорстоку у своїй правдивості історію країни: правда народовців кінця ХІХ століття, правда французьких емігрантів, правда селян з ядерного полігону Харківщини, правда переселенців з охопленого війною Донбасу — усе це в ДНК Чумаків.
Ірен Роздобудько «Ґудзик»
Роман «Ґудзик», що ми пропонуємо до уваги читача, у 2005 році отримав першу премію Всеукраїнського конкурсу «Коронація слова».
Цей роман має багато нашарувань, сюжетних колізій і героїв. Його часовий простір: від середини 70-х до наших днів, його географія — Київ, українська провінція, Росія, Чорногорія, зрештою — Америка. Але головна ідея така: велике щастя або велика трагедія може початися з найменшої деталі, з ґудзика, який так легко загубити, а потім шукати все життя…
Це роман про любов, вірність, зраду. Про те, що ніколи не варто оглядатися назад, а цінувати те, що існує поруч із тобою — сьогодні і назавжди.
А можливо, цей роман про… дещо з життя янголів, що випадково потрапили на нашу землю?…


Владимир Лис «Століття Якова»
Роман — своєрідний епос-біографія одного поліського українця, який за свій столітній вік пережив п’ять держав: Російську імперію, УНР, Польщу, гітлерівську Німеччину, сталінський СССР. Доживши до держави Україна, він опинився перед лицем і родинної, і національної драми, яка була запрограмована катастрофами XX століття. У житті старого Якова Меха на короткий час, мов той метелик, з’являється дівча-приблуда. Вона питає, чи любив він колись, — і виринає десь із глибини пам`яті його кохання, і біль втрати, і круговерть війн та режимів, і радощі та горе в родині, і гріхи й каяття…
Стивен Хокинг «Найкоротша історія часу»
Стівен Гокінґ – людина-легенда, науковець, відомий своїми дослідженнями в астрофізиці. Хвороба прикувала його до інвалідного візка, але не зломила дослідницького духу. Він читає лекції, популяризує наукові знання, знімається в наукових фільмах.  Твір написаний живою мовою і розрахований на широке коло читачів без академічних знань з фізики. Це скорочене й доповнене новими відкриттями в науці перевидання бестселера Стівена Гокінґа «Коротка історія часу», який розійшовся по світу накладом понад 10 млн примірників! Ви дізнаєтесь про появу Всесвіту, чорні діри, теорію суперструн і квантову механіку.
Тесс Ґеррітсен «Хірург»
Він приходить лише у ночі. Безшумно проникає у дім. Крадеться до спальні, де тільки но прокинувшись від сну, самотні жінки потрапляють до приголомшливого кошмару. Зважаючи на те, що він робить зі своїми жертвами, можна припустити, що злодій знається на медицині. Саме через це його називають Хірург. Томас Мур та Джейн Ріццолі розслідують серію страшенних вбивств. Злочинець наслідує почерк серійного маніяка, якого було вбито два роки тому. Він копією навіть такі дрібні деталі, про які мало кому відомо. Остання з жертв загиблого маніяка Кетрін Корделл, вбила його, та саме через це стає метою нового вбивці. Із кожною наступною жертвою невідомий наближається до Кетрін. Саме Томасу та Джейн доведеться зупинити геніального вбивцю, чого б це не коштувало.
Беар Гриллс «Призраки пропавшего рейса»
Немецкий самолет времен Второй мировой найден в диких джунглях Амазонки. Как он здесь оказался? Когда Уиллу Джегеру предлагают снять фильм о сенсационной находке, он с радостью соглашается, но скоро понимает, что все не так просто! Кто-то всячески пытается ему помешать… Парашют Уилла поврежден, бесследно исчезают члены команды, а местные индейцы рассказывают об отряде вооруженных белых людей, разыскивающих дорогу к самолету… Какая тайна сокрыта в сердце джунглей?
Сергей Майдуков «Не верь, не бойся, не прощай»
Евгений Зоряной три года провел за решеткой — он взял на себя вину друга Руслана, невеста которого ждала ребенка. Теперь он на воле, но друг оказался предателем. Родные Евгения не хотят его знать, а пожилая женщина, попытавшаяся помочь, погибает. Оказалось, она стала жертвой бандитов, скупающих антиквариат. Милиция не собирается вести расследование. Евгений объявляет войну бандитам и своему личному врагу. Он не отступится, пока они не получат по заслугам.
Стивен Джонс «Жахослов»
Під однією обкладинкою зібрані 12 гостроцікавих оповідань іменитих майстрів горору. Дж. Гарріс, К. Ньюман, М. Ґрей, Р. Кемпбелл та інші гарантують вам безсонну ніч в атмосфері таємничості й містики… Подейкують, що в паризькому Театрі Жаху влаштовують криваві вистави. Тридцятидвохрічна Кейт Рід підібралася надто близько до розгадки… («Гіньоль») Відомий актор Даррен Ловрі на піку популярності… був, аж доки не розгнівав відьму! («Забуття»).
Гунель Лоран «Бог завжди подорожує інкогніто»
Як не пропустити в житті ті можливості, які воно нам пропонує? Знайти своє призначення й зробити реальністю найзаповітніші та найсміливіші мрії? Шлях до самореалізації та самовдосконалення відкритий кожному, треба лише обрати вірний напрямок. На відміну від інших книжок із психології саморозвитку, бестселер Лорана Гунеля не перелік правил і вправ, а захоплива розповідь про історію життя паризького юнака, до якої хочеться приєднатися! Повне інтриги й пригод, це керівництво з пошуку свого місця в житті, боротьби зі страхами й комплексами за особисте щастя та професійний успіх! Поради й завдання, які даватиме врятованому на межі відчаю Алану його таємничий наставник, — універсальна та ефективна методика розвитку особистості від відомого психолога й письменника.
Роберт Гайнлайн «Чужинець на чужій землі»
Історія «космічного Мауглі», вихованого в культурі, настільки далекій від земної, що наша філософія, мораль і релігія виглядають доведеними до абсурду. Як зустріне Земля нового месію, який повернеться з Марса найбагатшою людиною планети, ще й наділеною надзвичайними здібностями до телекінезу? Закрита лікарня, добровільне ув’язнення в маєтку друга та філософа Джубала Гаршоу, який патрулюють військові, мандрівний цирк… Два світи зустрінуться, щоб неодноразово викликати сміх у читача. Проте Майк знає: сміх у землян — це ознака болю…
Шеннон Керк «Метод 15/33»
Ее похитили, чтобы отобрать ребенка, превратить его в товар, а от нее —шестнадцатилетней девочки-матери — избавиться в затопленном карьере. Как и от других несчастных молодых матерей до нее… Когда ты школьница, беременна и исчезла из дому, только агент ФБР может заподозрить похищение, а не побег неуравновешенного подростка от взрослых проблем. Ее будут ждать. Ее не будут искать… Она должна спастись и спасти своего ребенка в одиночку. Все, что у нее есть, находится в этой комнате. Будет просто еще одна головоломка… Похитители уже совершили свою главную ошибку, украв ее, голубоглазую блондинку Лизу, отличницу из хорошей семьи. Вундеркинда, который сделал логику оружием и умеет выключать страх, радость или любовь по собственному желанию…
Наталія Гурницька «Мелодія кави в тональності сподівання. Книга 2»
Довгоочікуване продовження улюбленої історії • Перший роман авторки 2 роки входив до ТОП-10 найуспішніших книжок сучасної української літератури Чарівна львів’янка і талановита письменниця, Наталія Гурницька своїм дебютним романом «Мелодія кави у тональності кардамону» довела, що ніжний і витончений, як старовинне мереживо, український жіночий роман впевнено випереджає закордонних конкурентів у яскравих обкладинках. Один із лідерів за популярністю в Україні 2014 року за рейтингом газети «Факти», він вимагав продовження. І сьогодні чарівна мелодія кави, що розповідає історію юної городянки, яка жила і кохала серед кам’яниць і брукованих вулиць міста Лева в середині позаминулого століття, зазвучить знову. У новій тональності — тональності сподівання… Не можна було випробовувати долю й без кінця кидати їй зухвалі виклики. Але ж Анна кохала Адама… Утікачка, утриманка, коханка. Щаслива наречена, дружина, удова. Як на гойдалках, перехоплювало від щастя подих на злеті, однак і донизу політ був таким самим невпинним. Єдине, заради чого живе тепер, без Адама, — його дитина там, під серцем, яке ще досі любов тримає в облозі. Під чорним вбранням, наче середньовічний лицар під латами, Анна до часу почувалася захищеною від світу. Мовчазна, піднесено шляхетна у своїй скорботі, вона знову мусить жити для дітей. І сонячного ранку в улюбленій альтанці за книжкою і кавою з кардамоном прислухатися до нової мелодії кохання, її гучних мажорних акордів і ледь чутної обіцянки чогось справжнього в майбутньому…
Лана Май «Останься рядом»
Этот смех Анна узнала сразу! Весельчак и заводила Мирон и его неразлучный друг детства, вечный молчун Женька… Но куда исчез тот Мирон, незадачливый студент в очках, с которым Анна когда-то так и не решилась завести роман? Теперь он зрелый, красивый, успешный мужчина. И все еще смотрит на Анну глазами влюбленного мальчишки… После волшебной ночи вдвоем девушка понимает: это тот, кого она искала! Но теперь у него есть семья! Разрываясь между страстью и ревностью, Анна наконец поймет, что есть только один мужчина, которому небезразличны ее чувства. И это не Мирон…
Жан-Кристоф Гранже «Пассажир»
Жан-Кристоф Гранже объездил весь мир в качестве международного репортера, сотрудничая с такими журналами, как "Пари матч" и "Санди таймс", был награжден престижнейшими премиями Reuter и World Press, а потом завоевал феноменальную известность как автор триллеров. Удостоен Гран-при RTL-Livres, Choix des libraires, читательской премией Livre de poche. Книги Гранже переведены более чем на 35 языков и издаются миллионными тиражами, по всем его триллерам сняты или снимаются фильмы. Встреча с пациентом, страдающим амнезией, приводит психиатра Матиаса Фрера к ужасному открытию: у него тот же синдром "пассажира без багажа". Раз за разом он теряет память и из осколков прошлого создает себе новую личность. Чтобы обрести свое подлинное "я", ему придется пройти через все свои прежние ипостаси. Фрера преследуют загадочные убийцы в черном, за ним гонится полиция, убежденная, что именно он - серийный маньяк, совершивший жуткие убийства, имитирующие древнегреческие мифы. Да он и сам не уверен в своей невиновности… Как ему выбраться из этого лабиринта? Быть может, лейтенант полиции Анаис Шатле, для которой он - главный подозреваемый, дарует ему путеводную нить?
Пахомова Тетяна  «Я, ти і наш мальований і немальований Бог»
Синьоока Міра мало схожа на інших членів великої та дружної єврейської родини. Коли у гамірний багатонаціональний Львівський Вавилон прийшла нацистська чума, ці сині очі врятували дівчинці життя. Вона дивовижно схожа на померлу доньку дорожнього майстра, і той допомагає втекти їй, її матері й брату. Дев’ятсот довгих днів Степан з дружиною Марією ховатиме їх у підвалі від сусідів і поліцаїв. Хатка на краю села, між кладовищем та церквою, стане хитким містком між життям і смертю для двох родин, що молитимуть у єдиного милосердного Бога про порятунок…
Ірен Роздобудько «Дві хвилини правди»
Можливо, ви їх зустрічали... Тих, хто за одну-дві хвилини здатен зробити чи виправити помилку. Тих, хто, ховаючи від "вогнів великого міста" справжні почуття під маскою іронії, здатен "їхати світ за очі" у пошуках пригод або слави, не розуміючи, що шукає себе. Тих, кого називають неприкаяними, адже вони живуть на межі добра і зла і кожної хвилини можуть зробити крок у будь-який бік.
Ірен Роздобудько  «Ґудзик-2. Десять років по тому»
Дійсно, що може трапитися з героями книги, що полюбилася, за часовий проміжок у десять років? Чи здатні вони порозумітися? Чи станеться так, що життя розведе їх настільки далеко й обдарує новими можливостями настільки щедро, що вже про жодне «продовження» теми не йтиметься? А може, герої опиняться у вирі революції чи навіть війни? Мова про новий роман Ірен Роздобудько «Ґудзик 2», котрий є продовженням історії непростих взаємин Ліки та Дениса у романі «Ґудзик 1». Цей твір завоював серця багатьох читачів, отримав Гран-Прі «Коронації слова» (2005), був успішно екранізований у 2008 році.
Деніел Пінк «Драйв. Дивовижна правда про те, що нас мотивує»
Якщо ви вважаєте, що найкращий мотиватор – гроші, це видання зруйнує ваше уявлення щодо факторів, які впливають на результат праці чи то творчості! Досить сидіти склавши руки, настав час діяти, і ця книжка знає як! У ній ви знайдете безліч практичних методів щодо нової системи мотивації.
Видання допоможе лідерам створити й утримати надійний бізнес, а іншим – віднайти себе та почати рухатися в бік щасливого майбутнього. Автор оперує результатами сотень психологічних досліджень, які допоможуть вам знайти роботу своєї мрії, побудувати бізнес та наповнити яскравими кольорами своє буденне життя.
Майя Илиш «Комната кукол»
Джентльмен, похожий на серьезного ворона, не был похож ни на того, кто ищет среди девочек-сирот прислугу или работницу на фабрику, ни на усыновителя — они редко, но появлялись на пороге приюта Святой Маргариты. Он искал особенную девочку — ту, которая не любит играть с куклами. А Флоранс всегда чувствовала себя особенной… Скрытый за высоким забором старый особняк в глубине сада, чьи тропинки похожи на бесконечный зеленый лабиринт… У Флоранс здесь простая работа — заботиться о коллекции кукол. «Ты больше никогда не покинешь этот дом, не бойся!» — почему же эти слова мистера Молинье и его красавицы-сестры прозвучали как угроза? А куклы… Однажды Флоранс увидит, что скрывается за фарфоровыми лицами и хрупкими тельцами из папье-маше. И, несмотря на ужас, поймет, что ради этих кукол готова проститься с человеческой жизнью…
Роздобудько Ірен «Тут і тепер»
Чотири подруги — головні героїні нового роману Ірен Роздобудько — вирішують жити тут і тепер, не очікуючи на те, що їм будуть подаровані інші часи.Колись давно на запитання: «Чого б ви хотіли для себе після того, як ваше доросле життя стане штучним, втратить свіжість і справжність?», кожна з них відповіла по-своєму: смерті, слави, свободи... Тоді вони ще не знали, що коли життя впритул наблизить їх до цих понять, вони зрозуміють: немає нічого важливішого, ніж рятувати від смерті інших, слава не замінить справжньої любові, а абсолютна свобода часом межує з егоїзмом.
Стивен Кінг «Крістіна»
Для того, щоб Королю жахів знайти натхнення для свого чергового роману, потрібно небагато: щоб на лічильнику миль у його автомобілі одного дня рядок дев’яток змінився нулями. Так Стівен Кінг 1983 року задумав горор про машину-вбивцю, що відновлюється. І тепер її ім’я — Крістіна — відоме чи не більше за ім’я письменника…
Арні лузер. Хирляве посміховисько в окулярах у сталевій оправі й розсипом прищів на обличчі. У кожній школі є такий хлопець, якого дівчата наче не бачать. Арні жив собі таким, допоки не побачив Крістіну і не закохався в неї. І це геть не смішно від самого початку, хоч Крістіна — машина. А потім буде страшно…
Куплену за безцінь у злющого старигана Роланда Лебея стару «плімут-фурію» Арні почне потроху відновлювати. Та з кожним днем розвалюха з двома хижими плавцями набуватиме дедалі більш блискучого вигляду й чомусь віддалятиме Арні від друга Денніса, провокуватиме сварки з батьками. Арні позбудеться прищів, накачає плечі й познайомиться з вродливою дівчиною. Та Крістіна ні з ким не ділитиме Арні. Зло, що дрімало під капотом, прокинеться.
Стівен  Кінг  «Країна розваг»
Студент Девін влаштовується на літню роботу в парк атракціонів, сподіваючись забути дівчину, яка розбила йому серце. Але тут відбувається щось моторошне. Кажуть, що в парку бачать примару дівчини, вбитої у «Домі жахів». Безжальний маніяк уже забрав життя дівчат, а його так і не знайшли.
Ворожка з парку розваг пророкує, що на Девіна чекають дивовижні зустрічі. З чим ще він стикнеться у країні розваг? Темне одкровення навіки змінить його життя!
Андрій Кокотюха  «Аномальна зона»
Українське Полісся. Покинуті села Житомирщини. Кажуть, в одному з них із людьми відбуваються дива. Спочатку люди зникають, а потім - повертаються, але вже нічого не пам´ятають. Чудова байка для «жовтої преси». Але молода жінка Тамара Томіліна справді зникає в аномальній зоні. І справді повертається без пам´яті. Отже, це не казка... Історія ще більше заплутується, коли стає відомо: жінка, яка втратила пам´ять, незрозумілим чином причетна до вбивства крупного житомирського бізнесмена. А коли в покинутому поліському селі зникає ще одна людина, капітан Сергій Бражник приймає рішення йти в небезпечне місце сам...
Які жахливі таємниці приховує безлюдне поліське село? Про це розкаже свою нову історію Андрій Кокотюха. Традиції класичного «чорного» роману тут поєднані з традиціями української готичної прози. Книга читається на одному диханні, а несподівана розв´язка принесе справжнє задоволення.
Надія Гуменюк «Танець білої тополі»
Самотню Ніку, яка пам’ятає справжню любов і ласку лише від єдиної людини – няні з дитячого будинку, – доля приведе до білої тополі на горі біля села, яке вона так довго розшукувала. Наче у снах дитинства намріялось дівчині це дерево… Колись посадив цю тополю для своєї коханої Левко, що пережив окупацію, боротьбу в УПА та заслання…
Їхні випробування закінчаться тут, біля білої тополі. Хто вони одне одному, ці люди з різних епох? І чи перетнулися б їхні шляхи, якби не біла тополя на горі, посаджена двома закоханими багато років тому?
Пола Хокинс «Дівчина у потягу»
Рейчел щодня сідає на той самий потяг. Проїжджаючи повз затишні приміські будиночки, вона щодня бачить подружню пару, яка снідає на веранді. Рейчел подобається спостерігати за ними, адже їхнє життя видається їй більш радісним, ніж її власне. Але одного разу в цьому безтурботному раю, яким вона уявляє їхню оселю, жінку спіткає дещо приголомшливе. У поліції Рейчел не повірять…
Брати Капранови «Забудь-річка»
Троє молодих людей завдяки гримасі долі потрапляють на війну під одним іменем – Степан Шагута. Комсомолець воює у дивізії «Галичина», син офіцера УНР – у Червоній армії, а польський жовнір – в УПА.
Багато років по тому випадково зустрічаються двоє їхніх нащадків і між ними спалахує кохання. Герої ведуть родинне історичне розслідування трьох доль, які переплуталися і стали фактично однією потрійною долею – долею українця у Другій світовій війні.
Назва роману походить від старого язичницького символу – Забудь-річки, що розділяє світ живих та світ мертвих. Саме така Забудь-річка протікає між поколіннями у кожній українській родині. Роман увійшов в короткий список (п’ятірка кращих) премії «Книжка року BBC».
Деніел Кіз «Квіти для Елджернона»
Чарлі Гордон — розумово відсталий, але у нього є друзі, робота, захоплення і непереборне бажання вчитися. Він погоджується взяти участь у небезпечному науковому експерименті, який може зробити його найрозумнішим...
Яку ціну маємо ми платити за свої бажання? Чи варті вони того?
Пронизлива історія, яка нікого не залишить байдужим! Мабуть, один з найлюдяніших творів у світової літературі. 

Комментариев нет:

Отправить комментарий