четверг, 5 ноября 2015 г.

Майкл Бонд - «Ведмежа Паддінгтон»

Одного разу відомий англійський письменник і сценарист Майкл Бонд вирішив написати книгу… Цікаву, добру та веселу книгу «Ведмежа Паддінгтон». Сам автор згодом прокоментував своє нове творіння:  «Від самого початку «Ведмежа на ім’я Паддінгтон» зовсім не замислювалося як книжка. Якось рано-вранці я просто вставив аркуш паперу в мою друкарську машинку і знічев’я накидав кілька перших фраз. Несподівано мені стало цікаво, і я написав другий абзац, потім третій, аж поки до кінця дня історію було завершено. Насправді джерелом мого натхнення був іграшковий ведмідь, який сидів на полиці каміну в нашій однокімнатній квартирі поряд із лондонським ринком Портобело. Я придбав його якось на Різдво, збираючись подарувати дружині, і ми назвали його Паддінгтон, тому що мені завжди подобалося, як це звучить, і взагалі це важливо, якщо ви ведмідь»
Коли до рук потрапляє подібна книга, наче по-іншому дивишся на світ. Настрою геть не було, а що як не добрі дитячі казки та розповіді можуть поліпшити важкий день? Особливо важливо, коли нова книга починається саме так… «Будь ласка, піклуйтесь про це ведмежа…». Відразу хочеться поринути у книгу і піклуватися про маленький коричневий клубочок.
Чим же таке особливе це ведмежа? Мабуть тому, що Паддінгтон зовсім ні на кого не схожий. Чи хтось коли-небудь чув про ведмедів, які ходять на ринок за харчами або садять власний садочок? Ні, тому що ведмедик Паддінгтон один такий. Але хазяйновитість ведмежатка не йде в жодне порівняння з його головним талантом — устрявати в найрізноманітніші халепи. Паддінгтона зовсім не назвеш шибайголовою, адже він, хоч і маленький, але доволі серйозний англійський джентльмен. І все ж таки з ним повсякчас щось трапляється…Уявляєте? Як не дивно, закінчується все напрочуд добре. Наприкінці чергової своєї пригоди Паддінгтон знаходить нових шанувальників і, звичайно, залишається загальним улюбленцем родини Браунів, яка його у себе поселила.
Пройшло більш ніж півстоліття, коли Майкл Бонд написав свою першу книгу про шалене ведмежа з аристократичними манерами. А світ і досі захоплюють пригоди маленького Паддінгтона. Історія про ведмежа перекладена 32 мовами світу, в тому числі і українською. Читання захоплює у вирій подій, що оточують Паддінгтона. І, як завжди, скрізь на нього чекають успіх і нові перемоги. Та це не дивно, адже велике часом починається з малого.
Книга яскрава та захоплива. Безліч різнокольорових ілюстрацій дадуть змогу дитині наблизитись трошки ближче до головного героя… І не лише дитині)))Іноді і дорослі повинні читати щось подібне, адже це так мило, уявляти ведмежа…живого та ще й з англійськими манерами! Пишу і усміхаюсь!
Для тих, кому сумно! Знайдіть час повернутись в дитинство, хоча б на 20 хвилин, бо саме це час потрібний дорослій людині на прочитання книги та перегляд яскравих картинок.

Завітай до нашої бібліотеки та почни читання доброї книги!))
Бібліотекарі рекомендують…

Комментариев нет:

Отправить комментарий