пятница, 21 декабря 2018 г.


Казкове турне

Святкування розпочались! Новорічні свята асоціюються з чарами та дивами, з ялинкою та різнокольоровими вогниками, зі здійсненням бажань та втіленням найкращих снів. Тож, напередодні канікул та масових святкувань ми з учнями 5-х класів ЗЗСО № 7 вирушили у казкову подорож та поринули у дивовижний світ чарів. Ми відвідали країну колоритних контрастів Індію, де вивчали народну казку «Фарбований шакал» (так, саме шакал, а не лис, адже мандрівні сюжети ніхто не забороняв!), відвідали Японію - країну Сонця, що сходить, де подорожували казками «Іссумбосі, або Хлопчик-мізинчик» та «Момотаро, або Хлопчик-персик». Далі ми вирушили до Китаю, де заглибились у дивний світ казки «Пензлик Маляна» і трохи помріяли про те, що ж ми б хотіли намалювати чарівним пензликом. На сторінках арабських казок ми мандрували разом із Синдбадом-Мореплавцем, якому завжди вдається потрапляти в якусь халепу. 
Німеччина відкрила нам історію братів Грімм, що зацікавились збиранням казок ще в студентські роки і займались цим все життя, допоки Вільгельм не пішов із життя. В Данії ми дізнались про «поезію серця» Г. К. Андерсена та історію написання казки «Соловей» (тут мали місце глибокі любовні почуття відомого казкаря до знаменитої шведської оперної співачки). 
Побували ми й в туманній Англії, познайомились з відмінними манерами англійців, що люб’язно розповіли нам дещо про Оскара Уайльда та його видатну казку «Хлопчик-зірка».
Кожна країна дивувала нас не лише своєю атмосферою, а й вікторинами та іграми, що їх потрібно було розгадати аби продовжити нашу подорож. Загалом, вийшло дуже цікаво та надзвичайно жваво, адже ігрова атмосфера настільки захопила, що час промайнув непомітно. Така мандрівка сприяла не лише перевірці знань учнів, а й створенню чудового настрою зранку. Найактивніші учні отримали солодкі призи!

Комментариев нет:

Отправить комментарий