вторник, 18 декабря 2018 г.


Тиждень права в бібліотеці

Всеукраїнський тиждень права в бібліотеці-філіалі для юнацтва тривав довше ніж звичайно, адже цього року ми організували цикл заходів для різних категорій наших читачів. Хочеться детальніше розповісти про заходи, які були проведені для вихованців Університету третього віку. 10 грудня – Міжнародний день прав людини. Уряди країн – членів ООН в 1948 році визнали права людини «на життя, свободу та недоторканість особи для всіх, без винятків», підписавши Загальну декларацію прав людини. До Всеукраїнського тижня прав та у рамках Року реалізації право-просвітницького проекту «Я маю право!») в бібліотеці-філіалі для юнацтва для Університету третього віку Центрального району відбулися зустрічі з юристами Першого миколаївського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Юристи розповідали про особливості складання та подання звернень до органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, юридичних та фізичних осіб.
 13 грудня представники Пенсійного фонду ознайомили вихованців Університету третього віку зі змінами в пенсійному законодавстві. Поговорили про проблеми насущні та методи їх розвязання. Загалом, вийшла дуже інформативна розмова, яка дала змогу пенсіонерам отримати відповіді на всі свої питання.
Нагадуємо, що заходи відбувались в рамках Всеукраїнського тижня права, що був започаткований відповідно до Указу Президента України від 8 грудня 2008 року №1149 "Про Всеукраїнський тиждень права".

Комментариев нет:

Отправить комментарий