четверг, 24 сентября 2015 г.

Амігурумі



Що ж це таке за слово цікаве? Для любителів  новенького пропонуємо вам знайомство з новою технікою японського в’язання амігурумі. Взагалі, цей вид творчості став популярний не так давно, але майстри Японії стверджують, що історія цього мистецтва налічує кілька сотень років. . Спочатку, амігурумі в’язалися для дітей і в якості домашніх оберегів, в наш час ці іграшки вважаються відмінним подарунком. Тепер на порядку денному постає питання «що ж це взагалі таке?». Амігурумі — це невеликі м’які іграшки, пов’язані за допомогою гачка або спиць. Середній розмір амігурумі — 5-10 см. Найчастіше зустрічаються іграшки-звірі, що, як правило, дуже радує дітлахів. Звичайно, якщо ви відносите себе до розряду умільців, то можете зв’язати деякі предмети декору, фрукти, одяг та ін. Ще однією важливою особливістю є те, що японці полюбляють «їстівне» амігурумі. Уявіть собі маленький в’язаний тортик або еклер. Цікава ідея, чи не так?
Чи складно здійснити це маленьке диво? Оволодіти технікою в’язання амігурумі нескладно, але цей процес досить трудомісткий. Однак, якщо ви бажаєте досягти високого рівня майстерності, то потрібно набратися терпіння. Наразі існує безліч онлайновий курсів, що покроково пояснюють вам як і що треба робити.  У разі, якщо вам таке самонавчання легко не дається, зверніться до майстрів, які працюють з цією технікою.
Отже, з чого почати? Для в’язання іграшки амігурумі вам буде потрібно: гачок, нитки, бісер (намистини, гудзики). Краще починати з в’язання амігурумі гачком, а не спицями. Нитки для початку краще використовувати акрилові нитки — вони самі товсті. Починати варто з найпростіших схем, що складаються з декількох деталей.
І пам’ятайте, нічого в цьому житті легко не дається. Для того, щоб чогось досягти, треба вчитися і ще раз вчитися.
Приємного опанування вам нової техніки!

Комментариев нет:

Отправить комментарий