среда, 24 августа 2016 г.

Метелики незалежності

25 років незалежності сьогодні відзначають українці. Чверть століття тому Верховна Рада ухвалила Акт проголошення незалежності держави. Того ж року в грудні - громадяни підтвердили це голосуванням на Всеукраїнському референдумі.
Напередодні свята діти підліткового клубу «ДИВО», що діє на базі бібліотеки-філіалу для юнацтва, вирішили провести майстер-клас «Метелики незалежності» з мистецтва орігамі, що слугують символом надзвичайної краси, свободи, здатності до перетворень та відродження.  А у  Китаї ця крилата істота позначає безсмертя, дозвілля у достатку, радість і літо. У слов'ян із метеликом пов'язуються перш за все уявлення про душу. Ось такий зміст вклали у створення паперових метеликів наші юні філософи. На згадку діти зробили безліч метеликів кольору нашого прапору.
Ну а ми розповіли підліткам про історію нашої незалежної держави та тернистий шлях до здобуття незалежності, що пройшла Україна.
Нагадуємо, уперше День незалежності України було відзначено 16 липня 1991 року в день річниці прийняття Декларації про державний суверенітет України.

"Зважаючи на волю українського народу та його одвічне прагнення до незалежності, підтверджуючи історичну вагомість прийняття Декларації про державний суверенітет України 16 липня 1990 року, Верховна Рада Української Радянської Соціалістичної Республіки постановляє: вважати день 16 липня Днем проголошення незалежності України і щорічно відзначати його як державне загальнонародне свято України", - йдеться в тексті декларації

Разом з тим, 24 серпня 1991 року було прийнято постанову про проголошення незалежності України, яке набрало чинності відразу після прийняття, а також Акт проголошення незалежності України, виникла потреба змінити дату святкування Дня незалежності України.

Комментариев нет:

Отправить комментарий