четверг, 30 июня 2016 г.

Реабілітаційна книготерапія

Поняття книготерапії насьогодні дуже поширене, і, мабуть, не всі здатні повірити в цілющі властивості книги.  Багато людей навіть і не знають про те, що читання книг - корисно для здоров'я. Книги є не лише джерелом інформації, але й хорошими засобом заспокоєння, натхнення та радості. Саме позитивні емоції працівники бібліотеки-філіалу для юнацтва намагались подарувати діткам Центру ортопедії та реабілітації дітей-інвалідів. Нещодавно ми завітали до них із цікавими книжками та журналами. Вони щороку приїздять зі всіх регіонів України на лікування і знаходяться в центрі майже місяць. Наскільки радісно та натхненно вони переглядали книжечки та журнали навіть неможливо передати. В їх очах спостерігалась неймовірна жага до знань, до слова… Навіть наймолодші в цьому заїзді цікавились книгою. Ми розповіли їм про бібліотеку та нашу цікаву роботу.
Вони дізнались про сьогоднішню книжкову моду, про те, що читають інші дітки, та із захватом розповідали нам про свої книжкові вподобання. Більшість дітей не можуть пересуватись самостійно, тому приїздять до Миколаєва разом з батьками, для яких ми також принесли цікаву літературу. В холі у них висить стенд з яскравими та різноманітними літніми дитячими малюнками під назвою «Ура! Літо!», який неймовірно точно передає дитячий настрій та радість від теплої та сонячної літньої погоди. Ми спробували урізноманітнити їх перебування на лікуванні, і хоча б трішки порадували їх дитячі серця. 


Хочеться додати, що бібліотека-філіал для юнацтва активно співпрацює з Центром ортопедії та реабілітації дітей-інвалідів тривалий час, тому для кожного заїзду нових дітей ми намагаємось подарувати частинку добра та уваги, адже це так приємно робити добрі справи!

Комментариев нет:

Отправить комментарий