пятница, 10 июня 2016 г.

Лесь Белей привіз до Миколаєва "Книгу про ліс"
  
Вчора громадяни Миколаєва мали чудову можливість зустрітись з сучасним українським поетом з Ужгорода. Його у себе приймала Центральна міська бібліотека ім. М. Л. Кропивницького. Трохи про самого автора… Лесь Белей – поет, лауреат літературних премій «Дебют» (2008) та «Смолоскип» (2011).  Народився у 1987 році в Ужгороді. Освіту здобув в Ужгородському національному університеті та Вроцлавському університеті.  Автор поетичних збірок «Son et Lumiere. Листи без відповіді», «Дзеркальний куб», «Книга про ліс», а також прози – «Ліхіє дев'яності. Любов і ненависть в Ужгороді», «Асиметрична симетрія: польові дослідження українсько-польських відносин». Отож, було про що поговорити.
Збірка Леся складається з двох частин, названих латиною — «In silva» та «Ex silva» («В лісі» та «Поза лісом»). «Написані вірші я об’єдную в цикли, що подібні між собою тематично. Цей вийшов «лісовим», звідки й назва», – каже автор. Проте основна тема відходить на другий план у наступному розділі, наповненому інтимною та урбаністичною лірикою. Вірші цього циклу сповнені метафор та алегорій, і автор впевнено стверджує, що місто – це той самий ліс зі своїм упорядкованим життям.
Окрім свіжої збірки, в поета цікавилися і тим, як відбувається творчий процес, звідки виникають образи. Дізнавались і про те, яке враження справив Миколаїв на автора.
Сьогодні Лесь вирушив до Херсона. Миколаївці ж із радістю прослухали безліч цікавих і неймовірно натуральних, сповнених природнього натхнення, віршів у виконанні самого автора.

Комментариев нет:

Отправить комментарий