вторник, 30 января 2018 г.

Маргарет Тетчер: перша та єдина жінка на чолі держави в історії країни

Нашими постійними невибагливими гостями стали вихованці Університету третього віку. Ми активно продовжуємо вивчати краєзнавчу літературу, проводити цікаві заходи з краєзнавчого напрямку, однак цього року ми вирішили дещо урізноманітнити теми наших зустрічей. Цікавими стали для наших гостей заходи циклу «Величні жінки крізь століття». Кожний захід присвяченій окремій жінці, що зробила яскравий внесок у розвиток світу. Чому ж саме жінки? Давайте пригадаємо, за кожним великим царем і завойовником стояла жінка, яка надихала його на нові відкриття і перемоги. За кожним відомим політиком чи мільярдером теж стояла така жінка, яка давала йому натхнення і впевненість у тому, що він здатен на великі звершення. Але були жінки, які самі управляли своєю долею і вплинули на історію не менше, ніж більшість чоловіків.  Кожна жінка має свою історію, а історії найзнаменитіших, відомих і великих жінок іноді зберігаються протягом століть і обростають легендами. Одні жінки залишили великий слід в історії людства, інші ж досі залишаються еталоном краси.
І розпочали ми рік з відомої у всьому світі «залізної леді». Всім відома Маргарет Тетчер протрималася на посту прем’єр-міністра Великобританії цілих 11 років. Її цитати розлетілися по всій планеті і стали безсмертною спадщиною людства. Завдяки її працям зменшилося безробіття, припинилася приватизація державних компаній і країна стала на новий етап свого розвитку. Багато було продемонстровано фотографій, відеосюжетів, інтерв’ю, уривків з легендарного фільму (головна актриса – Меріл Стріп), тому нам було про що поговорити. 
Нагадуємо, що ми активно співпрацюємо з Університетом третього віку вже багато років. Вихованці даного закладу стали для нас не лише хорошими гостями,  а й близькими друзями.

Комментариев нет:

Отправить комментарий