понедельник, 26 февраля 2018 г.

"Читати не можна пропустити"

Привіт усім! Хто як, а ми вихідні намагаємось проводити з користю. Двічі на місяць на базі бібліотеки-філіалу для юнацтва проходять засідання літературного клубу «BOOKS.FM», який так полюбився нашим постійним читачам та активним учасникам заходів. Цього разу ми говорили про заборону тих чи інших книг у різних країнах світу. Тема виявилась надзвичайно захоплюючою. Чи знали ви, наприклад, що всесвітньовідома «Аліса в Країні Див» була заборонена в 1931 році в Китаї через те, що тварини там розмовляли людською мовою? Імператор Китаю стверджував, що такий привілей як мова, належить лише людині. А книга про пригоди Гаррі Поттера була заборонена шкільними комітетами в США через занадто велику кількість магії. Ми згадали безліч книг, що входили до списку «нелегального читання» і  спробували розібратись, чи дійсно ці книги такі вже протизаконні. Завдання викликало жваве обговорення та навіть дискусію.
Згодом ми трохи погрались в літературні ігри та спробували згадати відомих літературних героїв. Виконали декілька творчих вправ та поринули у світ позитивних розмов за чашкою ароматного чаю.
Ну як не любити книги, коли вони приносять стільки задоволення? Ми гарно провели час, тому сміливо запрошуємо вас до себе.

Комментариев нет:

Отправить комментарий