четверг, 17 мая 2018 г.


ІКТ: рушії інновацій

Привіт усім! Розповімо трохи про цей день в історії. В листопаді 2005 Всесвітній саміт з питань інформаційного суспільства (ВСІС) закликав Генеральну Асамблею ООН проголосити 17 травня Всесвітнім днем інформаційного суспільства, щоб наголосити на важливості інформаційно-комунікаційних технологій і широкого кола питань інформаційного суспільства. А вже в листопаді 2006 року повноважна конференція Міжнародного телекомунікаційного союзу в Анталії, Туреччина, вирішила святкувати обидва свята 17 травня як Всесвітній день телекомунікацій та інформаційного суспільства.
Враховуючи певні  якісні комплексні зміни в інформаційному середовищі: зміни у виробництві, розповсюдженні, використанні інформації, зміни в інформаційних потребах людей і можливостях їх задоволення, сформувався  абсолютно новий, збагачений образ бібліотеки, відповідний тенденціям розвитку інфосфери. Інформаційні технології та сучасні засоби комунікації вже є невід’ємним елементом в  існуванні бібліотеки двадцять першого сторіччя.
 З нагоди цієї дати бібліотека-філіал для юнацтва  ЦБС для дорослих міста Миколаєва прийняла участь у загальносистемній акції «Один день на ІТ-освіту», в рамках якої для вихованців Університету третього віку (які відвідують курси комп’ютерної грамотності, що проходять на базі нашої бібліотеки) співробітники бібліотеки провели інформгодину «Е-послуги: швидко, зручно, впевнено» . Даний захід був спрямований на ознайомлення людей з широким спектром електронних послуг, що надаються в бібліотеці.
А для молоді ми провели WEB-квест «У світі електронних телефонних додатків». Мабуть, не варто доводити важливість девайсів у житті молодого покоління, тому подібна акція дозволила нам дізнатись про те, які ж саме телефонні додатки користуються найбільшою популярністю і чому їх обирають. Отже, згідно з опитування молоді, телефонні додатки є невід’ємною частиною їх життя. Найпопулярнішими серед них є інстаграм та youtube, що не дивно, враховуючи сучасні тенденції. Дітлахи та підлітки залюбки прийняли участь в акції та ділились враженнями від телефонних технологій!
Фотозвіт із заходів ви можете переглянути прямо зараз!

Комментариев нет:

Отправить комментарий