понедельник, 19 ноября 2018 г.


Цікавинки про Миколаїв АБО спільні приємності

Привіт, друзі! Час від останнього засідання літературного клубу промайнув дуже швидко, навіть здалось на хвилинку, що наші зустрічі стали частішими, але якість від того не постраждала (що приємно дивує любителів смачного книжкового слова).
Цього разу, за проханням, учасників клубу, ми поговорили про наше рідне місто, точніше про те, як його описують в книгах. Історія та цікаві факти про Миколаїв настільки яскраві, що хочеться про це розповідати без упину, особливо якщо це підкріплюється справжніми книжковими фактами! Розкрили книгу і понеслось… Миколаївська історія надала нам безліч фактів про ідею будівництва міста, його батька-засновника Г. Потьомкіна та першого громадянина Миколаєва М. Фалєєва, про історію австрійського купця Франса Фабре та його непрості відносини з турками (один з таких випадків і став причиною для створення верфі саме на території миколаївського півострова), згадали ім’я адмірала Грейга, з пам’ятником якого пов’язано безліч таємниць (але про це наступного разу), спробували пояснити таку кількість гарних дівчат в місті та трохи незвичні назви вулиць. Поговорити, чесно кажучи, було про що, тож часу дарма ми не гаяли.
Другою та від того не менш приємною частиною засідання літературного клубу була розмова про нещодавну презентацію М. Кідрука в Миколаєві, яку з радістю відвідали і самі учасники клубу. Підготували власну презентацію та розповіли про неймовірні враження від автора, похизувались автографами та спільними фотографіями. Закріпили це смачненьким чаєм з печивом. Приємно проводити час у гарній компанії, що і вам радимо!

Комментариев нет:

Отправить комментарий