вторник, 27 ноября 2018 г.


Будь сучасним! Читай українське!


Привіт усім! Ось і майже закінчився останній місяць осені, що, до слова,  пройшов у нас в бібліотеці під гаслом «Будь сучасним! Читай українське!».  А все почалось саме з 9 листопада – дня української писемності та мови.  Для тих, хто не знає, це свято було засноване в 1997 році. Сталося це завдяки ініціативі президента України Леоніда Кучми. Саме він підписав указ на честь українського літописця преподобного Нестора — послідовника творців слов'янської писемності Кирила та Мефодія. І саме цим документом і був заснований День української писемності та мови.
Варто відзначити, що саме автора "Повісті минулих літ" Нестора Літописця вважають "батьком української словесності". А ще, День української писемності і мови не тільки офіційне державне свято, але і церковне. Перший у сучасній українській мові твір, який відповідає візантійським першоджерелам, православні назвали акафістом Богородиці Холмської (досить цікавий та корисний факт)
Традиційно в цей день проходить досить багато заходів. І наша бібліотека не стала виключенням, однак ми дещо розширили рамки цього свята.  В рамках місячника ми запланували і провели:
🔺Акцію-мотивацію «Будь сучасним! Читай українське!» (в результаті якої дізнались, що молодь нашого міста читає не лише українською мовою, а й сучасних українських авторів)
🔺Гарно оформили книжкові експозиції, що задовольнять найвибагливіших читачів
🔺Побували на презентації драйвового українського письменника Макса Кідрука, звідки принесли не лише хороший настрій, а й новенькі книжки з автографами самого автора
🔺Присвятили одне засідань літературного клубу обговоренню сучасної української літератури та літератури українською мовою
🔺Переглянули екранізацію українською мовою "Фантастичні звірі: Злочини Гріндевальда" за сценарієм самої Дж. К. Роулінг і залишились задоволені!

💜💜💜Ось так промайнув останній місяць осені під чарівний шелест та приємний аромат сторінок нових книг в бібліотеці-філіалі для юнацтва (і за її межами, звичайно), під акомпанемент приємних дружніх зустрічей, цікавих розмов та нових знайомств. А  про новенькі-цікавенькі надходження ми вам розповімо трохи пізніше) Тримайте наш фотозвіт!

Комментариев нет:

Отправить комментарий