четверг, 22 ноября 2018 г.


Привіт усім! За вікном вже достатньо прохолодно, погода, як то кажуть, не дуже й зігріває, а ось приємні розмови на цікаву тему – інша справа. Цього разу з активними членами Університету третього віку Територіального центру соціального обслуговування ми зігрівались думками про лицарські турніри, любовні сонети, королівські прийоми епохи Відродження та надзвичайно талановиту особистість відомого англійського драматурга Єлизаветинської епохи Вільяма Шекспіра. Його знають всі, його творчістю захоплюються, його цитують, його обожнюють.
Творчість драматурга є найвищим досягненням європейської літератури доби Відродження, і з цим фактом не посперечаєшся.  Якщо могутня фігура Данте позначає собою початок Ренесансу, то титанічна фігура Шекспіра вінчає його кінець і увінчує його в історії всієї світової культури. Спадщина автора набула  величезних масштабів, вплинула на творчість численних митців світового значення і зберігає свою актуальність до нашого часу. Найкращі театри світу незмінно включають в свій репертуар його п'єси, а роль Гамлета мріє зіграти хіба що не кожний актор.
Особистість Вільяма Шекспіра оповита безліччю таємниць, попри це він не перестає вражати і на сьогоднішній день. Про це та ще багато іншого ми і розповіли нашим гостям, продемонстрували відеосюжети про автора, зачитали уривки його визначних творів, переглянули театральні постановки деяких його пєс. Було неймовірно цікаво, навіть ведучим, адже кожен охочий мав змогу поділитись власним враженням від творчості видатного письменника.
Наступна наша зустріч обіцяє бути цікавою, адже мова піде про Френсіса Скотта Фіцджеральда та його кохану Зельду, їх історію кохання та божевілля. Чекаємо на вас!

Комментариев нет:

Отправить комментарий