среда, 22 февраля 2017 г.

                                   На хвилі японської культури


Всі ми знаємо, що наказом Президента України 2017 рік оголошено роком Японії в Україні у зв’язку з 25-річчям встановлення дипломатичних зв’язків   між нашими країнами. Саме цій знаменній події, а також 175-річчю від дня народження  всесвітньо відомого художника В.В. Верещагіна, ім’я якого носить Миколаївський обласний художній музей, присвячена виставка «Японський світ витончених речей». Стійкий інтерес до Японії  В. Верещагіна був зумовлений ще на початку його творчого шляху, коли він навчився та працював у Парижі, «відкриттям» Європою японської гравюри. Вирішили і ми відвідати виставку та поринути в світ незвичайної, але такої прекрасної японської культури. Наш підлітковий клуб «ДИВО» зібрався у повному обсязі, навіть хлопці зацікавились «країною сонця, що сходить».

          Що ми можемо сказати? Було неймовірно цікаво побачити предмети японського побуту, одяг, картини. Виставка демонструє унікальні особисті речі В. Верещагіна, що увійшли до збірки  музею:  весільна ваза бронзового лиття, прикрашена зображенням лелек; бронзова  ваза для святкових букетів із ручками у вигляді хризантем – символом імператорської Японії; функціональна шафа для фарб; японський столик з розписом, нарешті,  бронзовий японський  «Дракон». В експозиції також задіяні предмети, що дають уявлення про особливості японської культури та мистецтва: зразки японського  побуту,  національного костюму, посуд для проведення чайної церемонії, предмети для занять каліграфією, фарфорові вироби малої пластики, дитячі іграшки, парасольки, яскраві тканини, листівки.
  Супроводжують експозицію 22 світлини, зроблені під час подорожі до «країни сонця, що сходить».  Чудово провели час, ще й подивились фільм про створення паперу в Японії. На згадку зробили безліч фото.        

Комментариев нет:

Отправить комментарий