понедельник, 12 марта 2018 г.

#Шевченко_звучить

Привіт, друзі! Хочеться поділитись з вами новинами! У березні 2018 року у 26 бібліотеках Централізованої бібліотечної системи для дорослих м. Миколаєва вже  втретє відбулась  загальносистемна соціокультурна акція, приурочена до Всесвітнього дня читання вголос, який щороку відзначається на початку березня. Адже 9 березня (до Дня народження великого Кобзаря) українці традиційно вшановують видатного поета Тараса Шевченка, що у своїй творчості заклав основи української літературної мови. 
Бібліотека-філіал для юнацтва приєдналась до акції та разом зі своїми постійними читачами, активними учасниками масових заходів та творчими підлітками створили віртуальний арт-моб «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття». Цю відеороботу ви можете переглянути на нашому YouTube каналі (гайда за посиланням!). Також протягом тижня в бібліотеці-філіалі для юнацтва тривали Шевченківські читання, на яких звучали відомі рядки з величного «Кобзаря». А на недільному засіданні літературного клубу ми згадали цікаві факти з життя Тараса Шевченка, не лише його поетичний доробок, а й художній світ його картин.
Учасники літературного клубу залюбки обговорювали цікаві та маловідомі факти з життя великого письменника та читали вголос улюблені вірші Кобзаря.
Приємно зазначити, що молодь залюбки прийняла участь у заходах і згадала славетне імя великого поета. Адже, Тараса Шевченка можна по праву назвати  генієм  планетарного масштабу. Його праці перекладені на більшість мов світу. У багатьох державах за межами України встановлено пам’ятники Шевченка. На честь поета названі парки, виші, бульвари, театри і вулиці.

Комментариев нет:

Отправить комментарий