понедельник, 5 марта 2018 г.

«Диплом по странностям» АБО письменницькі дивакуватості

Привіт, друзі! Кажуть, якщо почнеш дізнаватись більше про біографію письменника, то виникає ймовірність, що читати його ти вже ніколи не захочеш. Не знаю, чи можна 100 % стверджувати таке, але ймовірність все ж існує. Але ж як надзвичайно цікаво читати про факти та події, що передували написання твору, наприклад. Цікаво дізнаватись цікавинки з життя того чи іншого письменника, маючи при цьому можливість пояснити деякі моменти його творчості. Таким чином ти стаєш нібито на крок ближче до автора твору.
Ми з учасниками літературного клубу вже стільки говорили про книги, що цього разу вирішили трохи поговорити про їх творців – відомих письменників світу цього. Але розмова наша була настільки дивовижною, що перейшла на рівень особистостей самих учасників літературного засідання. Справа в тому, що говорили  ми про дивакуватості (російська мова  більш чітко передає суть  - причуды). Ви не повірити наскільки незвичайними можуть бути примхи, звички та фобії! Ось, наприклад, чи знали ви, що Оноре де Бальзак дуже полюбляв каву, тому за добу він міг спокійно випити 50 горняток кави (не дивно, що помер він у віці 51 року від зупинки серця), а Марк Твен дуже полюбляв котів і мріяв, що колись наука дійде до того, аби схрестити людину з котом (при цьому він наголошував, що людина від цього лише виграє). Ми поговорили про дивацтва Роальда Даля, Ернеста Хемінгуея, Федора Достоєвського, Фрідріха Шиллера, Чарльза Діккенса, Джорджа Байрона та інших. Такі факти з життя відомих письменників настільки здивували учасників клубу, що ми вже почали говорити про «той» інший бік геніальності як плату за талант. Можливо, цим і можна пояснити подібне. Але ж простіше всього називати людину дивною, якщо вона не схожа на інших (тому згадали ми і про толерантність!!!).
Трохи пограли для розвитку артистичності та фантазії (адже без цього засідання клубу було б неповноцінним) і насолоджувались чашкою смачного зігріваючого чаю з солодощами. Чого може ще прагнути душа, коли щастя у таких простих речах?
Ми з радістю чекаємо всіх бажаючих до нас приєднатись!

Комментариев нет:

Отправить комментарий