вторник, 27 марта 2018 г.

«Герої живуть доти, поки про них пам'ятають»
(до Дня визволення Миколаєва)

Звістка про віроломний напад Німеччини на Радянський Союз 22 червня 1941 року була зустрінута мешканцями Миколаєва з обуренням. Вже в перші дні війни у військкомати міста та області було подано 3377 заяв від добровольців, організовано 33 винищувальних батальйони. Тисячі жителів міста записувалися в ополчення. 16 серпня 1941 після запеклих боїв вороги увірвалися до Миколаєва. Місто охопила хвиля кривавого терору і репресій. Але це не зломило жителів міста, які дали гідну відсіч окупантам. Кожен день люди, яких ми сьогодні називаємо Героями, наближали Миколаїв до звільнення.
З 26 березня в бібліотеці-філіалі для юнацтва почався тиждень історії Миколаєва (напередодні 28 березня – Дня визволення міста Миколаєва), в циклі заходів якого ми згадуємо страшні воєнні події в Миколаєві та Миколаївській області. І, традиційно, розповіли ми старшокласникам ЗОШ №7 про дітей та підлітків війни та попране війною дитинство. Ми згадали імена наших героїв та їх подвиги, зачитали факти очевидців тієї старшої війни.
Ми згадуємо тих, хто захищав рідне місто, хто маленькими кроками наближав ту величну перемогу, якої так чекали жителі усієї країни. Історія нашого рідного міста, області під час війни (як і усіх інших міст) викликає сльози, сльози пам’яті, сльози скорботи…
Миру нам усім!

Комментариев нет:

Отправить комментарий